وی ادامه داد: نیاز است که دیپلماتهای اقتصادی نیز باشند تا چنین مواردی را پیگیری کنند، قبل از هر چیز نیز باید از کشورهای همسایه شروع کنند که گاهی جلوی واردات هندوانه ایرانی را می گیرند و گاهی جلوی واردات سیب را.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: مدتی عراق اجازه ورود سیب درختی ایران را نمیداد و برای واردات سیب ممنوعیت ایجاد کرده بود لذا بار ابتدا به کویت فرستاده میشد و بعد از راه کویت این میوه به عراق وارد میشد و این به معنای ضرر برای صادرکننده ایرانی است.
وی ادامه داد: این بهانههای هر از گاهی کشورهایی مانند عراق باعث میشود تا ایران بازار صادراتی خود را از دست داده و رقیبان بالافاصله جایگزین آن شوند و این

نورانی تصریح کرد: در حال حاضر بیشترین صادرات ما مربوط به سیب درختی، کیوی و انار است، و معمولا از نیمه مهرماه به طور رسمی صادرات کیوی آغاز میشود. در رابطه با صادرات این میوه نیز تنها رقیب ما ایتالیا است.
وی اظهار داشت: در نیمه دوم سال جایگاه صادرات میوه ایرانی در حوزه کشورهای خلیج فارس جایگاه ویژهای است هر چند که ترکیه درصدد گرفتن بازار ایران است بنابراین باید مراقب باشیم تا با سیاستهای درست این اجازه را به رقیبان خود ندهیم تا بازار جهانی مان را از دست ما بربایند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه یکی از مشکلات ما در حوزه صادرات بخش حمل و نقل است که اگر سیاستهای درستی برای رفع این مشکل اتخاد نشود بدون شک سهم عمدهای از بازار خود را از دست خواهیم داد.
منبع:خبرگزاری نسیم