اهمیت استفاده از سموم مناسب و به میزان مجاز در محصولات کشاورزی، پس از ماجرای برگشت برخی از این محصولات صادراتی به کشور، بار دیگر بر سر زبان‌ها افتاد. با انتشار ویدئوها و خبرهایی که نشان می‌داد بخشی از محصولات برگشتی در داخل کشور در حال توزیع است، نگرانی‌ها نسبت به‌وجود این سموم در محصولات داخلی بالا رفت.


به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روزنامه همشهری، سازمان غذا و دارو چندین بار تأکید کرد که این اتفاق بدون هماهنگی با آنها رخ داده و استاندارد کشورها ممکن است قبل از ارسال محصولات دچار تغییر شده باشد.

حالا اما با مطرح شدن دوباره اهمیت توجه به استفاده از سموم و آفت‌کش‌ها در محصولات کشاورزی، احمدحیدری، عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور، به این موضوع می‌پردازد. به‌گفته او، سالانه حدود ۳۰هزار تن از این ترکیبات شیمیایی در کشاورزی استفاده می‌شود. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که باقی‌ماندن بخشی از سموم روی این محصولات در طولانی‌مدت می‌تواند منجر به ایجاد انواع سرطان‌ها، اختلالات هورمونی، ناباروری، کاهش ضریب هوشی و... ‌شود.


 استفاده از این سموم چقدر می‌تواند مضر باشد؟
چنانچه فرایند تامین و استفاده از آفت‌کش‌ها در کشور بدون دقت و خارج از اصول توصیه‌شده باشد، می‌تواند منشأ مشکلات محیط‌زیستی و بهداشتی متعددی شود. از نظر محیط‌زیستی، مصرف نادرست آفت‌کش‌ها می‌تواند منجر به ایجاد گونه‌های مقاوم آفات در برابر سموم، طغیان آفات درجه دوم، اثرات نامطلوب بر موجودات غیرهدف مانند پارازاتیوئیدها و شکارگرهای آفات و... شود. از نظر بهداشتی هم مصرف غیراصولی آفت‌کش‌ها   منجر به مسمومیت‌های حاد و مزمن می‌شود.

در مسمومیت حاد با آفت‌کش‌ها، اثر آن در کوتاه‌مدت مثلا ۲۴یا ۴۸ساعت بعد ظاهر می‌شود و با نشانه‌هایی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع، آبریزش، آلرژی‌های پوستی و سوزش چشم همراه است. در این مواقع باید فورا به پزشک مراجعه شود.

مسمومیت‌های مزمن با آفت‌کش‌ها، حاصل تماس طولانی‌مدت با غلظت‌های پایین سموم (معمولا کشاورزان با این نوع مسمومیت روبه‌رو هستند) یا ورود تدریجی باقیمانده کم آفت‌کش‌ها از طریق مصرف محصولات کشاورزی آلوده به بدن است.

مسمومیت‌های مزمن در مراحل اولیه قابل تشخیص نیست و معمولا زمانی بروز می‌کنند که کار چندانی برای معالجه نمی‌توان انجام داد. براساس مطالعات صورت گرفته، تأثیرات مزمن باقی‌ماندن آفت‌کش‌ها در محصولات کشاورزی می‌تواند به‌صورت ایجاد انواع سرطان، اختلالات هورمونی، ناباروری، کاهش ضریب هوشی و... نشان داده شود.


 چه اقداماتی می‌توان برای کاهش باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی قبل از مصرف انجام ‌داد؟
این اقدامات کاملا به نوع و  باقیمانده آفت‌کش و محصول موردنظر وابسته است. تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد بعضی اقدامات می‌تواند تا حدودی باعث کاهش باقیمانده سموم در محصولات تولیدی شود؛ مثلا پوست گرفتن بعضی میوه‌ها مانند سیب، گلابی، خیار و.... قبل از مصرف می‌تواند تا حدودی باقیمانده بعضی از سموم را که روی میوه هستند، کاهش دهد.

نقش شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌ها  هم مخصوصا با شوینده‌های متداول مانند مایع ظرفشویی در کاهش سموم مؤثر است. البته باید به این نکته توجه کرد که فاصله بین آخرین سمپاشی در زمان تولید تا زمان مصرف محصول کشاورزی نقش مهمی در کاهش باقیمانده سموم دارد که هر چه این زمان بیشتر باشد به سلامت محصول کمک بیشتری می‌کند.

ارائه تسهیلات ویژه بیمه ایران به اعضای اتحادیه

پیرو جلسات برگزار شده با نمایندگی بیمه ایران کد 6433 مقرر گردید بیمه ایران تخفیفاتی در زمینه بیمه ثالث،بدنه را برای اعضای اتحادیه در نظر بگیرد .


      شرایط : 1- عضویت در اتحادیه محصولات کشاورزی ایران

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 43 26300040 تماس حاصل فرمایید.

 


 

آزمایشگاه همکار آدنیس طب
با بهره گیری از خدمات کارشناسان ورزیده در چارچوب یک مرکز پژوهشی و آزمایشگاهی با فراهم آوردن تجهیزات وفن آوری مدرن در حد استاندارد های ملی و جهانی در زمینه های دارو و مکمل ، غذایی ، آرایشی و بهداشتی تاسیس گردید .
این آزمایشگاه با درک صحیح از اهمیت و جایگاه خود در راستای ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی مردم، همواره بالاترین کیفیت در انجام آزمایش ها را به منظور ارائه بهترین و مطمئن ترین نتایج در جهت پاسخگویی به مشتریان مورد توجه قرار می دهد.
آدنیس طبافتخار دارد که با بهره گیری از امکانات خود در مناطق مختلف دنیا خدمات مورد نیاز مشتریان در زمینه های مختلف از جمله صادرات و واردات را در خصوص آزمایشات مختلف باقی مانده سموم ، فلزات سنگین ، میکروبیولوژی ، شیمیایی ، مایکوتوکسین ها ، ویتامین ها و... حد استاندارد های جهانی برآورده سازد.
آزمایشگاه آدنیس طب در زمینه صادرات سبزیجات ، صیفی جات ، میوه و کلیه مواد غذایی به کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس ، عمان ، کویت ، دبی ، روسیه و ... فعالیت مداوم دارد.
آدنیس طب تاکنون بارها در جهت کسب گواهینامه های لازم مورد بازدید مسئولین  سازمان دامپزشکی ، سازمان غذا و دارو ، سازمان ملی استاندارد  و ... قرار گرفته و مجوزهای لازم را کسب نموده است .
 
آدنیس طب
همگام با تولید کنندگان                          همراه با بازرگانان                      درخدمت مصرف کنندگان

 

 

 

 



ghatebank.jpg

2673461
امروز
دیروز
این هفته
این ماه
کل بازدید ها
281
102
383
281
2673461