شنبه, 06 خرداد 1402

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی می گوید بسیاری از کسانی که در دوسال قبل مجوز واردات موز گرفتند اصلا صادرکننده سیب نبودند.

چند هفته ای می شود که قیمت موز افزایش یافته و به بیش از ۳۰ هزار تومان رسیده است. افزایش قیمتی که برخی از فعالان اقتصادی علت آن را مصوبه واردات موز در ازای صادرات سیب می دانند و معتقدند انحصار "واردات موز در ازای صادرات سیب" رانت ایجاد کرده و پای دلالان به این بخش باز شده است؛ به طوری که این دلالان تنها بر روی حواله های صادراتی سیب هایشان کیلویی ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ هزارتومان می کشند و به واردکنندگان واگذار می کنند که در نهایت این ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ هزارتومان بر روی محصول نهایی آشکار می شود.

درخصوص افزایش قیمت موز و اینکه آیا اجرای مصوبه واردات موز در ازای صادرات سیب که چندی پیش توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد در نهایت به ضرر مصرف کنندگان تمام شده است یا خیر با رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی به گفت وگو پرداختیم.

سیدرضا نورانی با بیان اینکه بایستی قوانین و مقررات در بخش اقتصادی به صورت شفاف تعیین شود و تصمیم گیری در اتاق های در بسته نتیجه ای جز ایجاد رانت خواری و آسیب به مصرف کننده نهایی ندارد به ایسنا گفت: زمانی که مصوبه واردات موز در ازای صادرات سیب ابلاغ شد با مازاد سیب در انبارها مواجه بودیم و این مصوبه جهت تشویق صادرکنندگان با کاهش تعرفه وارداتی موز از ۲۰ درصد به ۴ درصد بود. اما در حال حاضر شرایط تغییر کرده و نیاز است برای جلوگیری از رانت ایجاد شده مصوبه اصلاح شود.

مشخص شود چه کسانی رانت ایجاد کرده اند

وی با اشاره به اینکه همه صادرکنندگان سیب واردکننده موز نیستند، افزود: رانت بازی و فروش مجوز واردات موز به ازای هرکیلو ۶۰۰۰تومان نتیجه همین تصمیم گیری ها است و باید مشخص شود دقیقا چه کسانی این رانت را ایجاد کرده اند.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اضافه کرد: با وجود اینکه موز از سه قاره عبور می کند و به کشور می رسد باز هم از برخی میوه های داخل کشور ارزان تر است. می بایست جلوی این رانت ها گرفته شود تا موز در بازار عمده فروشی به قیمت قبلی خود بازگردد.

نورانی در ادامه گفت: هرتن موز هندی که وارد بنادر کشور می شود حدود ۵۰۰ دلار یعنی کیلویی ۵۰سنت، هرتن موز فیلیپینی ۶۰۰ دلار یعنی کیلویی ۶۰ سنت و هرتن موز اکوادور نیز ۷۰۰ دلار که کیلویی۷۰ سنت است. یعنی اگر موز ۷۰ سنتی را بر مبنای دلار۲۵ هزارتومان با هزینه های رنگ آوری و حمل آن تا سردخانه حساب کنیم قیمت آن کیلویی ۲۰ هزارتومان به صورت عمده خواهد شد.

نیازی به تخصیص ارز برای واردات موز نیست

وی تصریح کرد: نیازی نیست دولت برای واردات موز ارزی به بخش خصوصی تخصیص دهد. می توان با ارز حاصل از صادرات میوه وتره بار، سبزی و صیفی موز وارد کرد.

به گفته وی وقتی ثبت سفارش ها به صورت شفاف و مشخص صورت نمی گیرد و منوط به صادرات سیب می شود قطعا محدودیت و رانت ایجاد می شود. بنابراین از دولت سیزدهم انتظار داریم به صورت شفاف وارد این موضوع شده و سبد خانوار ایرانی را رونق بخشد.

ثبت سفارش های دو سال گذشته به دقت بررسی شود

این فعال اقتصادی در ادامه اضافه کرد: در خواست ما این است که ثبت سفارش های واردات موز در سال های ١٣٩٨ تا ١٣٩٩ بررسی شود تا دقیقا مشخص شود چه کسانی موز وارد کرده اند و چند درصد آنها صادرکننده سیب بوده اند. به جرات می توان گفت بسیاری از کسانی که در این سال ها مجوز واردات موز گرفتند اصلا صادرکننده سیب نبودند.

یک پیشنهاد به دولت

نورانی در پایان گفت: تعرفه واردات موز در مقابل صادرات سیب ۴درصد و واردات موز بدون مجوز صادرات سیب ۲۰ درصد است. یعنی با مصوبه وزارت جهاد کشاورزی تعرفه واردات موز برای صادرکنندگان سیب کاهش یافته است. پیشنهاد ما به دولت این است که تعرفه واردات موز همان ۲۰ درصد باشد و مابه التفاوت آن با تعرفه سیب به عنوان جایزه به صادرکننده واقعی اعطا شود تا بدین وسیله حقی از صادرکننده و تولیدکننده ضایع نشود.

ارائه تسهیلات ویژه بیمه ایران به اعضای اتحادیه

پیرو جلسات برگزار شده با نمایندگی بیمه ایران کد 6433 مقرر گردید بیمه ایران تخفیفاتی در زمینه بیمه ثالث،بدنه را برای اعضای اتحادیه در نظر بگیرد .


      شرایط : 1- عضویت در اتحادیه محصولات کشاورزی ایران

جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 43 26300040 تماس حاصل فرمایید.

 


 

آزمایشگاه همکار آدنیس طب
با بهره گیری از خدمات کارشناسان ورزیده در چارچوب یک مرکز پژوهشی و آزمایشگاهی با فراهم آوردن تجهیزات وفن آوری مدرن در حد استاندارد های ملی و جهانی در زمینه های دارو و مکمل ، غذایی ، آرایشی و بهداشتی تاسیس گردید .
این آزمایشگاه با درک صحیح از اهمیت و جایگاه خود در راستای ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی مردم، همواره بالاترین کیفیت در انجام آزمایش ها را به منظور ارائه بهترین و مطمئن ترین نتایج در جهت پاسخگویی به مشتریان مورد توجه قرار می دهد.
آدنیس طبافتخار دارد که با بهره گیری از امکانات خود در مناطق مختلف دنیا خدمات مورد نیاز مشتریان در زمینه های مختلف از جمله صادرات و واردات را در خصوص آزمایشات مختلف باقی مانده سموم ، فلزات سنگین ، میکروبیولوژی ، شیمیایی ، مایکوتوکسین ها ، ویتامین ها و... حد استاندارد های جهانی برآورده سازد.
آزمایشگاه آدنیس طب در زمینه صادرات سبزیجات ، صیفی جات ، میوه و کلیه مواد غذایی به کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس ، عمان ، کویت ، دبی ، روسیه و ... فعالیت مداوم دارد.
آدنیس طب تاکنون بارها در جهت کسب گواهینامه های لازم مورد بازدید مسئولین  سازمان دامپزشکی ، سازمان غذا و دارو ، سازمان ملی استاندارد  و ... قرار گرفته و مجوزهای لازم را کسب نموده است .
 
آدنیس طب
همگام با تولید کنندگان                          همراه با بازرگانان                      درخدمت مصرف کنندگان

 

 

 

 



ghatebank.jpg

2617635
امروز
دیروز
این هفته
این ماه
کل بازدید ها
515
410
3363
7484
2617635