پنج شنبه, 06 ارديبهشت 1403

مصاحبه ریاست اتحادیه با رادیو اقتصاد

 

به گزارش روابط عمومي راديو اقتصاد سيد رضا نوراني در مصاحبه با اين راديو گفت: تنوع اقليمي و ظرفيت هاي توليد در زيربخش هاي مختلف باغي، زراعي، شيلات، امور دام و طيور و... بسيار زياد است و ميزان توليد را مي توانيم از بيش از ۱۱۰ میلیون تن فعلي تا سه برابر هم افزايش دهيم.
وي با تاكيد بر ساماندهي اقتصاد توليد و توزيع محصولات كشاورزي افزود: بايد با حذف واسطه ها تلاش كنيم قيمتي كه مصرف كنندگان براي كالاهاي كشاورزي پرداخت مي كنند عمدتا نصيب بخش توليد شود.
آقاي نوراني با اشاره به بيش از ۱۱ اقليم متنوع و متمايز براي تامين امنيت غذايي و صادرات محصولات كشاورزي گفت: جمهوري اسلامي ايران در توليد بيشتر محصولات باغي و زراعي رتبه هاي تك رقمي را در جهان دارد و مي تواند همچنان جايگاه كشورمان را ارتقا دهيم.
نوراني افزود: براي نمونه توليد محصولات باغي حدود ۱۵ تن در هكتار است كه به ۶۰ تا ۷۰ تن مانند كشورهاي در حال توسعه قابل افزايش است.
بايد بخش كشاورزي ايران از مرحله توليد خودكفايي و خوداتكايي عبور كند و به سمت توليد صادرات محور حركت كند.
نوراني گفت: نياز داريم اولويت بندي براي توسعه توليد ملي كشاورزي صورت گيرد و نقشه راه توسعه توليدات را متناسب با مزيت هاي صادراتي ترسيم كنيم.
وي افزود: ظرفيت خوبي داريم و بايد محصولات اساسي و راهبردي خود را در داخل تامين كنيم و خوشبختانه در بخش محصولات باغي در رتبه هاي تك رقمي قرار داريم و رتبه ايران در توليد پسته و خرما معمولا اول و دوم است و در توليد سيب رتبه سوم را داريم و ايران در توليد چاي رتبه يازدهم در توليد سير رتبه سيزدهم و گندم رتبه چهاردهم و كاهو رتبه بيست و شش را دارد و به راحتي مي توانيم اين ظرفيت ها را ارتقا دهيم.
نوراني تصريح كرد: كشوري كه اين همه مزيت نسبي در زيربخش هاي كشاورزي دارد نبايد در توليد محصولات اين بخش به خارج وابسته باشد.
وي همچنين اقتصاد روستايي ايران را داراي ظرفيت هاي بالايي دانست و گفت: براي اشتغال زايي و ساماندهي بازار كار هم مي توانيم از اين مزيت ها استفاده كنيم. بخش كشاورزي ايران نه فقط بايد به مرحله حذف ارزبري برسد بلكه قدرت ارزآوري بالايي هم دارد و فقط بايد الگوي توليد مزيت محور، بازار محور، صادرات و مديريت و آمايش اقتصادي، زماني و مكاني مورد توجه برنامه ريزان قرار گيرد.
وي تصريح كرده است: به راحتي مي توانيم نهاده هاي توليدي مرغ و دام را در داخل تهيه كنيم و فقط برنامه ريزي مي خواهد چون بخش كشاورزي اين ظرفيت را دارد.
بنابراين گزارش ايران با يك ميليون و ۶۴۸ هزار و ۱۹۵ كيلومترمربع وسعت ، ۱۴.۵ ميليون هكتار جنگل، ۸۴.۵ ميليون هكتار مرتع، ۳۲.۵ ميليون هكتار بيابان و ۲.۵ ميليون هكتار بيشه زار دارد كه در حدود ۸۳ درصد عرصه كشور را دربرگرفته است.
بخش كشاورزي همچنان در عرصه اقتصاد و امنيت غذايي داراي جايگاه ويژه اي است. از ديدگاه توسعه اقتصادي، بخش كشاورزي در فرآيند رشد و توسعه كشور وظايف مهم و اساسي را برعهده دارد.
ايران در توليد ۱۹ ميوه رتبه تك رقمي و در محصولات پسته ، زعفران ، انار ، خرما ، گردو ، بادام ، كيوي ، گيلاس و زردآلو رتبه هاي اول تا سوم را در جهان دارد.
همچنين بالاترين ميزان توليد خاويار با كيفيت بالا متعلق به ايران است.
نام محصول ، ميزان توليد در ايران(تن) و رتبه كشورمان در جهان در برخي محصولات كشاورزي به اين شرح است :
۱) پسته ۱۹۲۲۶۹ ۱
۲) زعفران ۲۱۵ ۱
۳) انار ۶۰۰.۰۰۰ ۱
۴) خاويار ۱۰ ۱
۵) خرما ۱۰۰۶۳۰۶ ۲
۶) زردآلو ۴۸۷۳۳۳ ۲
۷) بادام ۱۲۶۶۷۹ ۳
۸) گردو ۳۷۹۱۷۱ ۳
۹) كيوي ۲۲۱۷۴۶ ۳
۱۰) گيلاس ۱۹۸۷۶۸ ۳
۱۱) سيب ۲۷۱۸۷۷۵ ۴
۱۲) به ۳۴۱۱۵ ۴
۱۳) فندق ۳۰۲۴۳ ۴
۱۴) انجير ۵۷۰۵۶ ۵
۱۵) آلبالو ۱۰۶۴۶۱ ۵
۱۶) آلو و گوجه ۳۲۳۱۱۸ ۵
۱۷) هلو و شليل ۵۷۴۹۵۸ ۶
۱۸) ليمو ۶۹۴۸۵۴ ۶
۱۹) پرتقال ۲۶۱۹۷۳۵ ۷
۲۰) انگور ۱۷۳۹۵۰۳ ۱۱
۲۱) نارنگي ۵۸۱۷۳۴ ۱۲
۲۲) گريپ فروت ۴۵۹۳۳ ۱۵
۲۳) گلابي ۱۱۵۸۱۲ ۲۰
۲۴) توت فرنگي ۲۸۴۶۹
منبع: رادیو اقتصاد