در برنامه دو نیم ساعت بحث کیفیت محصولات تولیدی و توان رقابتی با تولیدات خارجی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اراده ملی در این برنامه آقایان سید حسین معروف فعال اقتصادی ، علی اصغر رمزی مدیر کل اقتصادی وزارت صنعت ، معدن و تجارت و سید رضا نورانی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در اتاق بازرگانی حضور داشتند.
آقای معروف در ابتدای این برنامه گفت : مهمترین مانع بخش تولید منابع، تامین مالی و کمبود سرمایه در گردش است.
وی افزود : بانکها منابع محدودی دارند وهمین منابع محدود نیز میان بانکها و صندوقهای اعتباری پخش است و واحدهای تولیدی امکان محدودی برای دریافت تسهیلات مالی از بانکها دارند چون توان تامین بانکها تقلیل یافته است و در نتیجه تولید در کشور ما گران تمام می شود . آقای معروف اضافه کرد : تولید در کشور ما آنقدر سود دهی ندارد که بتواند پاسخگوی نرخ بالای سود بانکی باشد و به همین دلیل توان رقابتی تولید داخلی کاهش پیدا می کند.
وی همچنین نبود نظام توزیع یکپارچه و نظام دلالی در توزیع را از عوامل دیگر مشکل تولید در کشور دانست و از نبود مدیریت بحران اقتصادی در کشور انتقاد کرد و گفت : ما با یک اتفاق ساده در حوزه مسائل اقتصادی دستپاچه می شویم و تصمیمات عجولانه می گیریم مانند شرایطی که در بحران ارزی دو سال قبل اتفاق افتاد ،در آن زمان به یکباره صادرات 79 قلم کالا یا با عوارض سنگین روبرو شد و یا صادرات آن ممنوع گردید همین باعث شد بسیاری از صادر کنندگان در مرزها بمانند و متضرر شوند و هیچ کس نیز از آنها نپرسید که برسر شما چه آمد .
سپس علی اصغر رمزی مدیر کل امور اقتصادی صنعت ، معدن و تجارت به ابزارهای حمایتی دولت از بخش تولید اشاره کرد که صحبت های وی آقای معروف و آقای نورانی را قانع نکرد . آقای نورانی افزود : طی 14 سال گذشته تولید کننده و صادر کننده ضربه خورده است و ما امیداریم در دولت تدبیر و امید مسئولان در تصمیم گیریهای اقتصادی با فعالان ، تولید کنندگان ، صنعتگران و صادر کنندگان مشورت کنند تا تولید وصادرات کشور پا بگیرد
آقای نورانی گفت : ما در 6 ماه گذشته 13 درصد کاهش صادرات داشته ایم که این جای تاسف و نگرانی دارد .
وی تاکید کرد : در شرایط تحریم که برای ما فرصت طلایی است باید از این شرایط همانند دوران دفاع مقدس که بهترین استفاده را کردیم و صنعت کشور متحول شد امروز نیز از شرایط تحریم به نفع تولید و اقتصاد ملی استفاده کنیم
جمعه, 17 آذر 1402