سید رضا نورانی در گفت وگو با پانا : هدر رفت آب در بخش کشاورزی بیش از 30 درصد است

 

سید رضا نورانی در گفت وگو با پانا با بیان اینکه هدر رفت آب در بخش کشاورزی بیش از 30 درصد است ،بیان کرد: در نقاطی که تولید با استفاده از شیوه غرق آبی صورت می گیرد هدر رفت آب بسیار بالاست و در بخش تولیدات استراتژیک باید به گونه ای عمل شود که خودکفایی حاصل شود .

وی با اعلام هدر رفت و ضایعات قابل توجه در حدود 25 تا 30 درصد در باغات و مزارع سیستم توزیع اظهار کرد: باغات و مزارع کشور باید ساماندهی شوند و سیستم های سردخانه ای در کنار باغات و مزارع تجهیز شود و تجهیز انبارها در کنار باغات و مزارع به کاهش ضایعات کمک می کند .

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران با بیان اینکه در نشستی که با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار شد به نبود زیرساخت های صادراتی درکشور اشاره شده است ،بیان کرد: اگرچه صادرات کشور با رشد 4 درصدی مواجه شده که افزایش 75 درصدی رشد صادرات خودرو و افزایش پتروشیمی و میعانات گازی که حاصل این رشد 4 درصدی می باشد، خوشحال کننده نیست و جهش صادراتی امکان پذیراست منوط به آنکه بروکراسی ادرای پشت سرگذاشته شود .

وی با بیان اینکه زیرساخت های جاده ای، ریلی و هوایی در کشور از نقایص بسیاری برخوردار است ،عنوان کرد: کشتی های باری مجهز به کانتینرهای یخچالی نیستند و هواپیماهای باری نیز درکشور اندکند .

نورانی با بیان اینکه تشکلهای تولیدی و صادراتی کشور درحاشیه اند ،عنوان کرد: بیش از صدها سال تجربه کاری در تشکلهای کشور وجود دارد که متاسفانه از آن استفاده نمی شوند و امروز تشکل ها در حاشیه اند و به دنبال آن هستند تا محدودیت ها و موانع صادراتی و تولیدی که مسئولین یک شبه تصمیم گیری می کنند پیگیری نمایند تا مرتفع شود.

رییس کنفدراسیون صادرات خاطرنشان کرد: این امیدورای وجود دارد که تشکل ها ی تخصصی کشور به بازی گرفته شوند و در اتخاذ تصمیم هایی که مخل تولید یا صادرات است با مشورت بخش خصوصی واقعی صورت گیرد .

نورانی با بیان اینکه 24 قلم کالای صادراتی معدنی و صنعتی با محدودیت صادراتی مواجه شده است ،بیان کرد: تشکل ها ماهها تلاش کردند تا بتوانند بخشی از این محدودیت ها را از بین ببرند و تمام هم و غم و توانایی تشکل ها در حال حاضر مصروف به حل معضلاتی است که دولتی ها برای این بخش ایجاد می کنند .

وی با بیان اینکه مالیات برارزش افزوده در ابتدا از صادرکننده اخذ می شود تا مدت زمانی بعد به او پس داده شود سپس عنوان کرد:بانک توسعه صادرات نرخ سود تسهیلات را از 13 درصد به 22 درصد افزایش داده است و به طور قطع با این نرخ سود بانکی جهش صادراتی قابل تحقق نخواهد بود.

رییس کنفدراسیون صادرات با تاکید براینکه صادرکننده باید امید و مشوق داشته باشد ،خاطرنشان کرد: افزایش اشتغالزایی و ارز آوری نیازمند جهش صادراتی است و کنفدراسیون صادرات وتشکل ها باید در تصمیم گیری ها مداخله داشته باشند .

وی با بیان اینکه چین با صادرات خود همه کشورهای جهان را آزار می دهد ،بیان کرد: ممنوعیت واردات میوه نیز وجود دارد، اگر چه با هدف حمایت از تولید کننده است ولی در مقاطعی که کاهش تولید داریم و بازار با کمبود مواجه شود باید واردات انجام گردد وگرنه فشار آن به مصرف کننده وارد می شود .

نورانی با اعلام پیش بینی کاهش مرکبات در ماههای پایانی سال جاری اظهار کرد: سرمازدگی سال گذشته موجب شده تا غرب مازندران با کاهش تولید مرکبات همراه باشد ونسبت به سال گذشته حدود 60 درصد کاهش تولید وجود دارد و پایان سال با مشکل کمبود میوه به ویژه مرکبات همراه هستیم


پانا