چرا کشاورزی در ایران سود ندارد


رضا نورانی رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی میهمان تلفنی برنامه گفت: مکانیزه نبودن کشاورزی در ایران، قدیمی بودن ماشین الات، بی برنامگی در تولید و نبود صندوق بیمه ای برای حمایت از کشاورز باعث ضرر و زیان این قشر می‌شود.
سیدرضا نورانی گفت: در بخش کشاورزی حدود
۱۶ و نیم میلیون هکتار زمین کشاورزی و باغی با بیش از ۱۲۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی وجود دارد، اما کشاورزی در کشور ما حمایت نمی‌شود و به همین دلیل هم بر آن سرمایه گذاری کلان صورت نمی گیرد.
او سپس به تولید سیب درختی در کشور اشاره کرد و گفت: طبق برآورد‌ها به نظر می‌رسد در سال
۹۸، میزان تولید سیب درختی بین ۴ تا ۴.۵ میلیون تن باشد که با صادرات یک تا ۱.۵ میلیون تن از این محصول ارزش صادراتی آن به نزدیک یک میلیارد دلار می‌رسد.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان محصولات کشاورزی افزود: با وجود افزایش تولید، اکنون دولت باید برنامه ریزی صادراتی، سرمایه در گردش یا تخصیص تسهیلاتی را برای صادرات سیب درختی تهیه و تصویب کند تا در نیمه دوم سال طبق روال صادرات شود، در غیر این صورت سیب روی دست تولیدکنندگان می‌ماند و دولت چاره‌ای جز خرید تضمینی و ذخیره سازی نخواهد داشت.
او ادامه داد: اگر نگاه ویژه به برنامه‌ریزی تولید به وجود نیاید این اتفا‌ق‌ها در آینده نیز تکرار خواهد شد. در سال‌های گذشته مشکلی که اکنون در هنداونه وجود دارد در سیب‌زمینی، پیاز، خیار و گوجه و برخی دیگر از محصولات وجود داشته است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان میوه‌و تره‌بار گفت: وقتی در یک فصل اتفاق‌هایی به وجود آمده است که با کاهش تولید همراه شده‌ایم قیمت در آن فصل به حدی بالا رفته است که هر تولیدکننده دیگری را نیز ترغیب کرده است که در فصل بعد به تولید آن محصول اقدام کند.